Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

Cred ca, cu totii stiti ca nVidia doar ce a scos noua serie de placi video, in acest topic o sa discutam cat de cat despre asta. Ma refer la GTX 1080.

Va urma un mic review din partea wasd:

"Specificatii

Vom compara 1080 direct cu 980 deoarece este succesorul acestuia. Nu are rost comparatia cu GTX 980 Ti deoarece sunt segmente diferite si, pana la urma, va aparea si 1080 Ti. Bineinteles, in teste am folosit si 980 TI, dar este o cu totul alta discutie.

Revenind la 1080, puteti sa vedeti in tabelul de mai jos cam ce s-a schimbat comparativ cu 980.

tnSnXTC.jpg

Nvidia GeForce GTX 1080 Specs

Cele mai importante specificatii sunt numarul de sharede si frecventa de lucru. Ele dicteaza schimbarile majore de performanta si, dupa cum se poate observa din tabel, GTX 1080 le are mai mari cu destul de mult. Evident, numarul de transistori a crescut. E logic, sunt mai multe shadere. Totusi, suprafata totala a cipului grafic a scazut si asta se datoreaza trecerii la un proces de fabricatie pe 16nm.

De asemenea, si memoria este schimbata. Daca pe GTX 980 aveam gDDR5, pe GTX 1080 avem gDDR5X care functioneaza la o frecventa mult mai mare. Astfel si latimea de banda este mult mai mare. Este interesant faptul ca Nvidia nu au mai trecut prin comunicarile lor pe cati biti este magistrala.

Cu siguranta au ales sa omita acest detaliu deoarece multi au crezut ca acei 128biti de pe GTX 960 ofera o latime de banda prea mica. Oricat am batut eu apa in piua despre faptul ca Nvidia foloseste lossless compression si echivaleaza cu o magistrala pe 192 biti, nimeni nu a inteles. Toti au ramas fixati pe faptul ca are magistrala la jumatate fata de ceea ce oferea AMD la acelasi pret, adica magistrala pe 256 biti.

In cazul lui GTX 1080 este pe 256 biti, dar nu au mai inclus aceasta informatie in tabelul cu specificatii..

Stiu ca pare insuficient. Este o cifra mai mica decat 384 biti sau 512 biti cat au avut in general modelele high-end. Dar credeti-ma ca aceasta magistrala este suficienta din doua motive: gDDR5X si un nou mod de compresie.

Atat Titan X cat si GTX 980 Ti au magistrala pe 384 biti si latimea de banda in cazul lor este de 336 GB/s. Iar GTX 1080 are cu magistrala pe 256 biti o magistrala de 320 GB/s. Eu zic ca sta foarte bine."

Placa are un pret de 3500-3600 lei, e cv insa nu putem nega faptul ca "s-a vandut ca painea calda".

Cum era si normal, placa a avut un efect ok asupra vanzarilor, pretul generatiilor precedente scazand iar un update la ceva mai bun devenind mai convenabil.

Parerea mea este ca este o placa ok insa pentru un buget mare.

O placa de viitor care asigura urmatorii ani atat in jocuri cat si in cam... Ei bine, tot. Desigur, alaturi de o configuratie corespunzatoare.. :))

Voi ce parere aveti? :)

NKC8o5E.jpg

Postat

Din cate am vazut si citit ,este cea mai puternica placa video din lume in momentul de fata

Am vazut un test cu The Division
GTX980ti> 60fps

Titan X>80-90fps
1080> 100-120fps

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...